בדיקות דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/12/2010 | 23:14 | מאת: טוטו

אני לוקחת מרקפטיזול כבר כמה חודשים. הבלוטה טםם אוזנה לגמרי.בחודש וחצי האחרון הבדיקות תיפקודי כבד לא היו בסדר. gpt 42 alk phosphatase 221 transglutaminase lga 0.2 lga 110 mg/dl pth 25.9 לאחרונה התחלתי בגרוד בשיפולי הבטן וברגלים למטה(במקום הגרביים).האם יש קשר בין התרופה לבדיקות . לגירודיים? אשמח מאד לשמוע חוות דעתך

04/12/2010 | 18:05 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הגירוד יכול להיות חלק מתגובה אלרגית אשר מתוארת בעקבות טיפול בתרופות מסוג מרקפטיזול. ההפרעה בתפקודי כבד מצריכה בירור היות ואינה מתוארת כחלק מתופעות הלואי של מרקפטיזול או אף מצב של יתר פעילות בלוטת התריס.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב