כאבי בטן בצד ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/12/2010 | 21:08 | מאת: רפי

ערב טוב, מזה כחודש אני סובל מכאבי בטן בצד ימין (בערך באמצע הבטן, יותר נוטה ללמטה) שהולכים וחוזרים. הייתי אצל הרופאה המשפחתית שלי- שבהתחלה המליצה לי לקחת כדורים נגד גזים (אני בן 25)- ונתנה לי כדור בשם אנציפלמד (כדורים חומים שדומים לעדשים). לקחתי את הכדור במשך כ3,4 ימים- הכאבים בכל פעם עברו לכמה שעות, אבל תמיד חזרו כעבור כמה שעות. חזרתי לרופאה- היא הפנתה אותי לבדיקת אולטרסאונד- לפי תוצאותיה אין לי אבנים בכליות או בכיס המרה והבדיקה יצאה תקינה (הכבד מעט שומני- אבל לטענת הרופאה לא זה מה שגורם לכאבים). הרופאה אמרה גם שלא מדובר באפנדיציט מכיוון שאפנד' זה כאבים נורא נורא חזקים שאי אפשר לתפקד (מה שאין לי) וזה יותר למטה מאיפה שכואב לי. נפרדתי מהרופאה כאשר אנחנו מסכמים שאם הכאב ימשיך- אני יחזור אליה. הכאב הפסיק לשבועיים. לפני כ3 ימים הכאב חזר שוב, אפילו יותר ממה שהיה. ברצוני לדעת- מה יכול לגרום לכאב? איזה עוד בדיקות עליי לבקש מהרופאה לעשות? כיצד אני יכול לדעת מה גורם לכאב? יש רגעים שאני פשוט חושב לאשפז את עצמי. תודה ענקית.

01/12/2010 | 22:16 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם עברת ניתוחי בטן כלשהם בעבר? מהו הרקע הרפואי שלך? האם הכאב מלווה בתסמינים נוספים? האם יש משהו שמחמיר או מקל את הכאב?

07/12/2010 | 00:15 | מאת: רפי

לא עברתי ניתוחי בטן (או ניתוחים אחרים) מעולם, הרקע הרפואי- בסדר גמור, כלומר אין בעיות מיוחדות. הכאב לא מלווה בתסמינים נוספים. מקל או מחמיר- לא ממש. אני בד"כ מחכה שיעבור. תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב