נגע היפודנסי בטחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/11/2010 | 21:17 | מאת: אסתר

במהלך בדיקת CT לפני כשנה נמצא אצל אימי בת ה 53 נגע היפודנסי בקוטר 6 מ"מ בטחול . החודש נמצא בבדיקת ה CT נגע היפודנטי בטחול בגודל 1 ס"מ. מהו נגע היפודנטי? מה המשמעות שתוך שנה הוא גדל בצורה כזו? האם נגע היפודנטי הופך לסרטני בשלב מסויים? ואם כן באיזה קוטר? אציין שאימי לאחר סרטן מעי עברה ניתוח ועקב גרורה עברה טיפולים כימותרפים (את הסדרה לא סיימה עקב תגובה קשה לטיפול)

27/11/2010 | 17:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

די נדיר שיש מחלה ממאירה בטחול, ובודאי לא בצורה של גוש קטן. כ"כ נדיר שתהיה גרורה מסרטן המעי לטחול, אבל אפשרי. ההבדל בגדלים שנמדדו בין האולטרהסאונד לסיטי, נובעים מההבדלים בין שיטות הבדיקה השונות. בגלל הרקע שלה הייתי בודק אם קיימת עלייה בסמני הסרטן, והמידה וכן מבצע CT-PET.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב