כאבים מתחת לצלע ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/11/2010 | 15:51 | מאת: בני

דר' שלום רב, מספר חודשים שיש לי כאבים מתחת לצלע ימין, הכאב מורגש ממש כאשר אני נוגע בחלק התחתון,ממש התחתית של צלע ימין מעל הבטן. ההבחנה של הרופא הינה שיש דלקת בצלע בחלק התחתון של צלע ימין, החלק שנמצא ממש מעל בטו ימין. שמתי לב שכאשר אני יושב והצלע נוגעת בפנים הבטן, בחלק תחתון יותר, בד"כ מעט מעל הטבור מצד ימין, יש לי כאבים לאחר זמן מועט באותה נקודה שהצלע נגעה בה. שאלתי היא כזו: האם יתכן שכאשר יש דלקת בצלע והצלע נוגעת באזור אחר גם אזור זה יכאב לזמן מה?

27/11/2010 | 16:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה והכאב מופק בלחיצה נקודתית על הצלע, סביר שאכן ז האבחנה. קיים מצב של דלקת בגבול סחוס צלע שלעיתים שכיחות מבטא דלקת, הדבר נקרא קוסטוכונדריטיס. התופעה יכולה לחזור על עצמה לאורך הזמן, מגיבה טוב לכדורים נוגדי דלקת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב