כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/11/2010 | 13:09 | מאת: לימור

בבדיקה אולטרסאונד כבד, כיס מרה, לבלב טחול וכליות יצא כי הכבד מוגדל כ - 17 ס"מ מרקם כהבד אקוגני שומני מאוד הודגמו סימני של focal sapring מה זה אומר יש מצב לדאוג אני חוששת מאוד אפשר לקבל הסבר תודה

27/11/2010 | 11:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כבד שומני הינו מצב בו שיעורי או אחוזי השומן בתוך הכבד עולים על 20% ויותר. התופעה יכולה לנבוע מבעיות תזונה ובעיות מטבוליות אחרות כגון שתיית אלכוהול, תזונה שומנית ולא מבוקרת, לרוב הולך עם עודף משקל, יתר שומנים בדם, סכרת לא מאוזנת וחוסר פעילות גופנית. המצב יכול להיות הפיך במידה מסוימת אם מתקלים את הבעיות המטבוליות, מקפידים על תזונה נכונה ומבצעים פעילות ספורטיבית. במידה והתופעה מחמירה, במקרים לא שכיחים יכולה לגרום למחלת כבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב