הפטומגליה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/11/2010 | 08:41 | מאת: שרית

בן 38 (עישנתי בעבר).בבדיקת אולטרא סאונד בטן עליונה הודגם כבד בגודל 18 ס"מ, הסננה שומנית בינונית בכבד, הפטומגליה די ניכרת ושינויים שומניים בכבד.במשפחה סיפור של לחץ דם גבוה, סכרת. מה משמעות הממצאים ? מה עלי לעשות ? מה הטיפול - אם יש ?

19/11/2010 | 20:40 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אם יש עודף משקל לרדת דחוף במשקל, לפנות לדיאטנית לצורך קבלת דיאטה הולמת עקב כבד שומני קרוב לודאי, לאזן סכרת המידה וזו קיימת, להתחיל לעשות פעילות גופנית סדירה ולהפסיק לשתות אלכוהות במידה וכן. ללא קשר יש לפנות לגסטראנטרולוג לבירור ממוקד יותר של הגדלת הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב