אבנים בכיס המרה במקביל לטיפול ivf

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/11/2010 | 09:53 | מאת: אשלי

שלום, אני בת 38.5 נשואה+3ילדים מהריונות ספונטנים. לפני כשנה התגלו לי הדבקויות בבטן(כתוצאה מפתיחת בטן עקב תאונה הוציאו תוספתן) עקב כך החצוצרות נסתמו ואין ביכולתי להרות באופן טבעי. הופנתי להפריה חוץ גופית וכחלק מבדיקות המעבדה הפנו אותי לאולטרסאונד בטן עליונה והרי התוצאות: הכבד במימדים ואקוגניות תקינים. דרכי המרה התוך וחוץ כבדיים אינם מורחבות. כיס המרה בעל דופן תקין, אבנים 16 מ"מ(בתוכו( הלהלב הודגם במימדים ואקוגניות תקינים הטחול הודגם במימדים ואקוגניות תקינים בסיכום:אבנים בכיס המרה. שאלותיי הן: נכון להיום אין אני מרגישה כאבים(לכן הומלץ כרגע לא לנתח), האם האבנים בכיס המרה יכולים להפריע למהלך התקין של טיפול הפריה חוץ גופית? האם יש סיכון גדול יותר להריון? ובמידה והכאבים יופיעו במהלך ההריון האם אפשר לבצע את הניתוח להוצאת האבנים בהריון? שמעתי שניתן לעשות חליטות לשתיה מענפי רוזמרין והן ימיסו את האבנים ויצאו דרך השתן, האם זה נכון? מצטערת מראש על כל השאלות...אני קצת לחוצה מכל העניין תודה מראש, אשלי.

04/11/2010 | 18:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין סיבה לניתוח, מרבית הסיכויים שלא תסבלי מהאבנים. להמיס עם רוזמרין ושיצא בשתן לא נשמע ריאלי. במידה ואת כן תסבלתי מהאבנים ודוקא במהלך ההריון, לרוב מסתדר שמרנית ולא צריך לנתח ואם כן גם זה אפשרי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב