אבן בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/10/2010 | 19:50 | מאת: שרית

לפני כחצי שנה עברתי בדיקת אולטראסאונד בגלל כאב נקודתי (רק כשלחצתי בבטן בצד ימין) בבדיקה גילו אבן בכיס מרה בגודל 1.2 ס"מ, הרופא אמר לי לא צריך לעשות ניתוח רק אם יש כאבים, בערב שבת היו לי כאבים חזקים מתחת לחזה באזור הקיבה, והגב (עמוד השדרה) ממש כאב לי לא יכולתי להזדקף, זה נמשך כשעתיים, לקחתי משכך כאבים וזה עזר לי, האם כאב זה נובע מאבן בכיס מרה? ומה לעשות בנידון?

03/11/2010 | 21:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אבנים בכיס מרה גורמים באופן קלאסי לכאב בעל אופי עוויתי (כמו צירים) אשר מופיע כשעה עד שעתיים לאחר ארוחה, נמשך מס' שעות , נרגע ושוב מתחיל מחדש. לעיתים מלווה בתחושת בחילה או אף הקאות. הכאב יכול להקרין לגב או לכתף ימנית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב