מה הסיבה להמנגיומה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/10/2010 | 20:43 | מאת: איילת

בת 33, בבדיקת US נמצא: "כבד בגודל תקין, מרקם לא לגמרי אחיד, עם מספר נגעים היפראקוגניים מוצקים ומוגדרים היטב בקוטר מירבי עד 0.9 ס"מ" מה הסיבות להיווצרותן? זה עלול לגדול? זה קשור לסטטינים וגלולות שאני נוטלת? כמה זמן יכול להיות שזה גדל שם? אני מבוהלת...

30/10/2010 | 20:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המנגיומה הינו הגידול השפיר הכי שכיח בכבד. גידול זה אינו מצריך אף מעקב, יכול לעיתים לגדול, ואם כן עושה זאת על פני שנים. יש עבודות המצביעות על השפעה של גלולות, אך העיניין לגמרי שנוי המחלוקת. אינו הופך אף פעם לגידול סרטני (מכל מקום לא תוארה השתנות כזו בספרות) ובקיצור נמרץ, אין סיבה לדאגה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב