מודאגת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/10/2010 | 09:03 | מאת: נעמה

שלום רב בבדיקת אולטראסאונד יצא לי _ בכבד פרט למוקד אקוגני בקוטר כ 1.5- ס"מ, בסמוך לוונה פורטה חשוד להמנגיומה. בדופן של כיס המרה הודגם מוקד סולידי, לא מובילי, בקוטר כ 1.7- ס"מ, חשוד לפוליפ. 1. מה זה אומר? מה עושים? 2. לפני כשבע שנים היה לי בכיס המרה מוקד סולידי בקוטר 0.5 אח"כ 0.7 וכך כל חצי שנה עשיתי מעקב. הפעם האחרונה שעשיתי היה ב-02.2010 והוא היה 0.7 ואילו עכשיו באוקטובר הוא 1.7 ס"מ. מה זה אומר? איך הוא גדל תוך חצי שנה כל כך הרבה? האם זו הסיבה שיש לי בגב בצד הימיני בחלק העליון תפיחות ? האם זהו גידול וצריך עבור כריתה? האם פוליפ זה אבן בכיס מרה? תודה

21/10/2010 | 19:28 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פוליפ זה לא אבן בכיס המרה. הגישה לפוליפים של כיס המרה אשר הינם מתחת לגודל של 1 ס"מ היא מעקב. במידה וגדלים או בגודל מעל 1 ס"מ ההמלצה היא להסיר את כיס המרה.במקרה שלך זה גדל מ- 5 מ"מ ל- 7 מ"מ בפברואר 2010, ולדעתי כבר אז היה צורך להסיר את כיס המרה, ובטח כעת שהוא בגודל של 17 מ"מ. לכן, המלצתי היא חד משמעית להסיר את כיס המרה. לפני כן, הייתי מבצע CT בטן לבירור כיס המרה כמו גם ההמנגיומה שהוזכרה בתשובת ה- US. כמו כן הייתי מבצע בדיקות דם לתפקודי כבד ולרמת CEA ן- CA19-9. אין הממצאים הנ"ל קשורים לתפיחות חיצונית כלשהיא.

22/10/2010 | 18:13 | מאת: נעמה

שלום ד"ר האם פוליפ בכיס מרה הוא חמור יודע מאבן בכיס המרה. והאם בהכרח זה גידול? האם חובה לכרות אותו? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב