מוקד אקוגני בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/10/2010 | 21:57 | מאת: דנה כהן

בבדיקת US בטן נמצאו הממצאים הבאים: כבד תקין בגודל ומרקם. בשתי אונות הודגמו מוקדים אקוגניים בודדים. באונה שמאלית בקוטר 0.5 ס"מ. באונה ימנית מוקד תת קפסולרי בקוטר כ- 1.3 ס"מ. דרכי מרה תוך כבדיים לא מורחבים. מה זה אומר?

21/10/2010 | 17:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

זה יכול להתאים להמנגיומות של הכבד. המנגיומה הוא הממצא השפיר הכי שכיח בכבד, מדובר בצבר או פלונטר של כלי דם, לרוב אינו דורש טיפול או מעקב. השאלה היא הוודאות באבחנה הסונוגרפית. במקרה שהבודק אינו בטוח ניתן לבצע בדיקת CT על מנת לאשר זאת. מה הייתה סיבת הבדיקה?

22/10/2010 | 12:05 | מאת: דנה כהן

בעקבות כאבים בקיבה עברתי בדיקת US בטן . ב US נמצאו ממצאים בכיס מרה אבנים או פוליפים ולכן הייתי במעקב. לאחר שנה שלא הייתי במעקב לא מצאו את אותם ממצאים בכיס המרה- כנראה שנעלמו, והממצאים החדשים היו באונות הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב