ויטמין B12

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/10/2010 | 08:24 | מאת: זיוה

שלום רב.רציתי לשאול האם עודף ויטמין B12 בדם כאשר כל תפקודי הכבד בסדר הערך העליון בקופח 690 ולי יש 1093 מזיק.עברתי כריתת כיס מרה לפני שנה וחצי ומאז אני סובלת מיציאות מרובות של בין 4-6 ביום. דם סמוי בסדר. אני בת 72 ואת הניתוח ביצעתי בגלל אבן תקועה בדרכי המרה ליד הכבד. כדי להוציא את האבן עברתי 5 טיפולי ERCP. תודה עבור תשובתך זיוה

17/10/2010 | 00:42 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

איני זוכר תופעת רעילות בעקבות רמת ויטאמין בי 12 גבוהה. מאידך, כ- 20% מהאנשים העוברים כריתת כיס מרה עלולים לסבול מיציאות רכות. במרבית המקרים זה מסתדר עם הזמן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב