בדיקות דם לאחר ניתוח פיסורה וטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

03/10/2010 | 20:56 | מאת: סאם

שלום רב אמי עברה ניתוח פיסורה וטחורים שהיו במצב מאוד קשה לפני חודשיים.עד היום היא טרם החלימה ומאוד סובלת. לדברי הרופא זמן ההחלמה הינו ארוך במיוחד עקב מצב הטחורים והפיסורה שהיו לה. ראשית אבקש לדעת מה זמן ההחלמה במוערך במקרים מעין אלה. במקביל עקב המצב היא ירדה במשקל בערך 6 -7 קילו (כיום שוקלת 55 קילו) ובדיקות הדם שלה מראים ערכים של שקיעת דם של 94 ו 111 - שאינני יודעת מזה אומר. וכן קיימת סטיות אחרות מתחת לנורמה ביתרת הבדיקות. אנו מודאגים מהמצב אשמח לקבל הארות מה יתכן שהבעיה. עלי לציין כי עד לבעית הטחורים הנ"ל אמ לעולם לא סבלה לא מכאבים לא מדימומים ולא משום דבר במעיים או בפי הטבעת. אודה על תשובתך הדחופה

05/10/2010 | 00:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

זמן ההחלמה הסביר מניתוח טחורים הוא כחודש. ההחלמה מניתוח לפיסורה מהיר כשבוע. לדעתי, זמן החלמה ארוך מזה צריך לעורר חשד למהלך לא שגרתי עקב סיבוך כל שהוא. שקיעת הדם המוחשת יכולה להיות סימן לתהליך דלקתי בגוף, אולי אתר הניתוח מזוהם או לחילופין יכול לשקף אנמיה על רקע דימום מהטחורים בתקופה שקדמה לניתוח.

05/10/2010 | 07:56 | מאת: סאם

ד"ר גיל ראשית תודה על התשובה, עקב המצב שמקום הניתוח טרם החלים למרות רצון רופא המשפחה שלה לבצע קלונוסקופיה לא ניתן לבצע זאת והכירוג שמטפל באמי טוען כי יקח לפחות עוד חודשיים עד שיהיה בכלל ניתן לשקול ביצוע בדיקה זאת. האם יש דרך אחרת לאתר את הבעיה במידה וקיימת? מה המלצתך? מה עלינו לעשות ? אודה מאוד על תשובתך סאם

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב