ניתוח כים מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/09/2010 | 23:07 | מאת: יואלי

אנוכי בן 81 מושתל דיפיברילטור בגלל אי סדירות קצב מתפקד טוב ללא בעיות,לפני3 חדשים חשתי כאבים באזור הבטן העליונה לאחר הארוחות מלוות בצמרמורות נישלחתי לביצוע ERCP בוצעה פפילוטומיה לא מלאה עקב עמדה קשה והוכנס סטנם באורך 7 ס"מ עס ניקוז טוב. למחרת היום חשתי כאבים חזקים ובחילה, נשלחתי לבי"ח ונתגלתה פרפורציה וקולקציה שטופלה בצורה שמרנית.נאמר לי שיהיה צורך בניתוח לכריתת כיס המרה לא יאוחר משלושה חדשים אחרת יש סכנת זיהום או צהבת . שאלתי היא האם ניתן לבצע זאת בלפרסקופיה וכן האם ניתן לדחות את הניתוח וכמה זמן

23/09/2010 | 18:12 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ניתן לבצע בלפרוסקופיה, ממליץ להתרחק מהארוע של הבדיקה והפרפורציה לפחות חודשיים. כן ממליץ להסיר את כיס מרה, ולאחר מכן גם לשלוף את הסטנט. לא הייתי דוחה הניתוח יותר מכך, אין תשובה מוחלטת לכמה זמן ניתן לדחות יותר מהנדרש, כאן יש קצת הימור ולא ברור מתי יופיע התקף נוסף או סיבוך נוסף מצד האבנים בכיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב