GGT 360 .?..... ALK PHOSPHATASE 330

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/09/2010 | 21:53 | מאת: ניצה

שלום בת 75 לאחר ארוע לב ( לפני 4 שנים) מטופלת ב- קרדילוק 10 מ,"ג איזיטרול- 10 מ"ג ליפטור- 30 מ"ג בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה) פרדניזון- 2.5 מ"ג בתוצאות בדיקות הדם האחרונות( היום) בדיקה דם נעשתה לפני כ- 10 ימים וחזרתי על הבדיקה שוב בעבור התוצאות ה-לא סימפטיות שך ALK .......... ו... GGT GOT 37 GPT 29 GGT 360 ALK PHOSPHATASE 330 מופנת ע"י רופאת המשפחה ל-אולטרה סאונד כיס המרה שאלותי: מהם הסיכויים שמס"כ התרופות שאני צורכת השתבשה תוצאת הבדיקה.? האם ידוע שהאיזיטרול - ליפטור ו- ה פרדניזון מעלים את ערכי ה- GGT.? ALK ? ( ד"א הערכים עד לפני חצי שנה היו תקינים לחלוטין!! האם ישנה אפשרות שדלקת הפרקים הכרונית שלי משבשת ת'תוצאות ? האם אני יכולה להתעודד מהספרות הסימפטיות בתוצאות של ה- GOT ו....... GPT ...? לפי התוצאות הנ"ל מה היא מידת הדחיפות באולטה סאונד כיס המרה שבוע? חודש? או דחוף ? האם ישנם עוד בדיקות שכדאי לעשות לפני האולטרה סאונד כיס המרה? בתודה מראש נסיה

23/09/2010 | 18:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

סביר ביותר שההפרעה בתפקודי הכבד שלך נובעת מהתרופות שאת לוקחת, לא נראה מתאים למחלת אבנים בכיס מרה. לדעתי, בדיקת האולטרהסאונד מיותרת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב