אמי בת 85 עברה ניתוח אפנדצית שהתפוצץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/09/2010 | 17:51 | מאת: רחל לוי

לרופא שלום וחג שמח אימי ערכה ניתוח ב18.76.010 של תוספתן שהתפוצץ בבטן וכן בו זמנית ניתוח של בקע כלוא בבית החולים קפלן היא טופלה בכל מיני אנטיביוטיקות ושוחררה מבית החולים שעדיין סובלת מכאבים שמופיעים ביום בלילה והדבר מקשה עליה ועלינו גם כן . בבית החולים בצעו לה צילום צרגיל וצילום סיטי ולא גילו מה סיבת הכאבים . חיכינו עד להוצאת התפרים לאחר חודש ויומיים וחשבנו שהכאבים יחלפו וטעינו הכאבים עדיין ממשיכים ואימי סובלת מאוד משקלה נמוך מאוד אין לה תיאבון וכשהיא אוכלת כמויות מזעריות מאוד היא מרגישה כאבי בטן וגם כשהיא שותה והיא חלשה עדיין . פנינו למרפאות חוץ כירורגית בבית החולים בקשר לכאבים והרופא שבדק אותה ידני טען שהכל בסדר ,אך נתן מכתב לרופאת המשפחה לערוך מספר בדיקות אם הכאבים ימשיכו . עשו לה אולטרסאונד של הבטן והכל היה תקין חוץ מהלבלב מוסתר . מתוכנן שהיא תעשה ct בטן או קולונסקופיה (לא תוכל לעבור בגלל מצבה וההכנה הקשה ) השאלות שלי הםכך מה ניתן לעשות עלמנת להקל עליה ? מה הסיבה לכאבים ? האם יכול להיות שזה בגלל הניתוח או סיבה אחרת . ? האם תוכל לעבור צילום ct ללא חומר ניגוד כי היא לא מעונינת וקשה לה מאוד האם ניתן לקחת אותה לבית חולים אחר להמשך בירור . אני פוחדת שיהייה מאוחר ולא עשינו מספיק אני אובדת עצות . בבקשה אם תוכל לעזור ולהציע מה לעשות ואם צריך רופא פרטי לאן ללב[כת ומי מתמצא בתחום זה תודה רבה מראש וסליחה על אורך ההודעה

22/09/2010 | 19:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השאלה הראשונה הנשאלת היא האם קיים קשר בין כאב הבטן, הירידה בתאבון ובמשקל וניתוח הבטן שעברה. קרוב לודאי שכן. היא עברה מחלה קשה אשר חכולה לגרום לירידה בתאבון ובמשקל ולהתאוששות ארוכה לאחר ניתוח, בעיקר בגיל 85. לגבי כאב הבטן היא יכול לנבוע מהדבקויות בתוך הבטן (האם הבטן תפוחה? האם קיים קושי ביציאות?) CT בטן היא בדיקה טובה לבירור הסיבה. אגב, האם סובלת מעליות חום? האם עשתה בדיקות דם מאז שחרורה?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב