בדיקה חוזרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/09/2010 | 15:41 | מאת: שי

שלום יש לי אבנים בכיס המרה וכאבים בטן ברום הבטן העליון במרכז היה לי לפני שנה הליקובטר חיידק ואז עברתי טיפול משולב ולפי בדיקת הנשיפה החיידק נעלם יש לי תור לכריתת כיס מרה הייתי מאושפז ועשו לי בדיקת ERCP כי היה חשד לאבן בצינור בסוף לא היה אבל עשו חתך בכיס המרה מעבר למקרה שאבן תתיקע בצינור שתוכל לעבור ביציאה והייתי אצל רופא הגסטרו והוא אמר לי לעשות שוב לפני הניתוח בדיקת גסטרוסקופיה למקרה שאין לי אולקוס כי אז בניתוח של כיס המרה אם יהיה אולקוס יכול להגרם דימום השאלה שלי: אם עשיתי בדיקת ERCP בבית החולים זה לא בדיוק אותה בדיקה שאולי מיותרת של הגסטרוסקופיה? כי בבית חולים לא אמרו לי על גסטרו ואני הלכתי סתם לגסטרו להתעניין ואז החליט שאעשה בדיקה שוב? תודה

22/09/2010 | 19:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בדיקת הגסטרוסקופיה ובדיקת ה- ERCP אינן דומות. כאשר יש חשד לאולקוס הבדיקה היא גסטרוסקופיה. השאלה באיזו רמה של ודאות הכירורג משוכנע כח הבעיה ממנה סבלת נובעת ממחלת האבנים בכיס המרה. אני מניח כי הייתה הפרעה בתפקודי הכבד ולכן נשלחת לבדיקת ה- ERCP, כמו כן הסימפטומים של מחלת אבנים בכיס המרה כוללים כאב בבטן עליונה שהוא התקפי לרוב לאחר ארוחות מלווה בבחילה או הקאות. במידה ואלה היו הסמפטומים, אזי ניתוח כיס המרה מוצדק ואינני רואה סיבה לחזור על גסטרוסקופיה.

24/09/2010 | 11:29 | מאת: שי

לא היה הפרעה בתפקודי הכבד אבל היה בחילות הקאות וכאבים למעלה באמצע הבטן במרכז?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב