שאלה אלרגיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/08/2010 | 18:07 | מאת: שרון

שלום הייתי במיון עכב בעיות אבנים בכיס המרה ונתן לי הרופא להרגעה פרמין שעכב כך התגלה שיש לי אלרגיה לזה שהפה נסגר לי כלומר השיניים ובקושי נפתחו ואז נתנו לי נוגד לזה אבל שאלתי האם זה לא מפחיד שאם אעשה את הניתוח להורדת כיס מרה בהרדמה מלאה לא יהיו לי סוגי בעיות כאלו אלרגיות לתרופות שמתגלות תוך כדי בעיות בריאות למשל בהרדמה? תודה

02/09/2010 | 19:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאשר ישנה אינדיקציה לניתוח, המשמעות היא שהניתוח הוא צעד של חובה. במידה ולא יבוצע , החולה בעתיד עלול לסבול מסיבוכים משמעותיים עוד יותר ואולי אף יזדקק לניתוח דחוף שהוא בדר"כ פחות מועדף מניתוח מתוכנן. לגבי תופעות לואי כאלה ואחרות העלולות להתפתח בזמן הרדמה, לרוב לא שכיחות, ותלויות ברקע הבריאותי של החולה. ולגבי תופעות שאינן צפויות, הרי לזה יש מרדים מומחה וצוות נוסף של מרדימים לידו וכיסוי של יחידת טיפול נמרץ במידה וידרש ולכל הנ"ל יש יכולת משמעותית להוציא האדם מהמצב אליו הוא נכנס.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב