בקשת עזרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/08/2010 | 12:57 | מאת: יב

בוקר טוב לפני כמה זמן סתבא שלי היא עשתה בדיקת סיטי בטן והיתקבלה תשובה הבאה אני הייתי רוצה לקבל הסבר מה היא אומרת עד כמה שאפשר התור אל רופא שולח עדיין רחוק -בסיס ריאות:ללא תפליטים ללא ממצא פוקלי בפרנכימה בבסיס ריאות -כבד: ללא ממצא פוקלי -טחול : ללא ממצא פוקלי טחולון קטן בשער הטחול -לבלב:ללא ממוצא ממוקם הודגמו אבנים בכיס המרה הכולדוקוס אינו מורחב הודגמה הגדלה של בלוטות יותרת הכליה שמאל במדדים של 7.1*2.0 ס"מ ימין במדדים של 2.0*3.0 סמיכות התהלכים שומנית והממצאים מתאימים לאדנומוצ נא קורצליה -ציסטה: בכליה ימין בממדים של 4.8*4.9 ס"מ ועוד שתי ציסטות זעירות ונוספות ללא בולטות מוגדלות בטרפרופטונאים -הרניה : בדופן הבטן התחתונה מימין עם פותלי מעי גס בתוכה הגדלה קלה של הרחם עם מוקדי עם סיד בתוכו יתכן במיומות נא קורלציה עם הבדיקה גינקלוגית ללא בלוטות מוגדלות באגן סיכות ניתוחיות בסיגמואיד המעי הגס המלא בתוכן ואין להסיק מסקנות ללא מיימת שינוים ספודילואטריטרטיים בע"ש מותני

19/08/2010 | 00:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מדוע עברה בדיקת CT? האם כתבת נכון את השורה האחרונה- "ואין להסיק מסקנות ללא מימת"?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב