פענוח בדיקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/08/2010 | 13:07 | מאת: אורי

אמא שלי בת 74 לפני מס' חודשים גילו מס' אבנים קטנות בכיס המרה והמליצו על ניתוח, השבוע היא סבלה מאד מכאבי בטן חזקים בבטן העליונה עם תחושת יובש בפה הגענו לבית החולים עשו לה א.ק.ג ויצא תקין עשו לה u.sבטן מאד יסודי ולא גילו שום אבנים בכיס המרה.תוצאות בדיקות הדם שלה הצביעו על עליה בתפקודי כבד:בילירובין דיירקט 0.51 alt 68' ast144' ck 180/ ldh513'pt secons 23.4/pt% 39.9/פיברינוגן פ.ט גדול מ-550 נא תשובתך האם צריכה לעבור ניתוח כריתת כיס מרה ועל מה מצביעות בדיקות אלה. 2.אחותי בת 51 בתוצאות בדיקות הדם שלההתקבלו הערכים:beta2 microglo 2325.00/ igm 94.85 ץ נא הסבר לנו ערכים אלו ומשמעותםץ בברכה ותודה מראש אורי

19/08/2010 | 00:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לגבי אמך יתכן וקימות אבנים קטנטנות בכיס המרה אשר יכולות לגרום להתקפי כאב בטן יחד עם הפרעה בתפקודי הכבד ואשר לעיתים ניתן לפספס בבדיקת האולטרהסאונד, כי לעיתים לאנשים מסוימים אין אבנים קלסיות בכיס המרה, אלא יותר חול או "בוץ" מרתי.

19/08/2010 | 09:03 | מאת: אורי

19/08/2010 | 09:05 | מאת: אורי

דר' שלום. מה לגבי אחותי פענוח בדיקות שלה? תודה ויום טוב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב