התקף כאבים בבטן עליונה - שנה וחצי אחרי כריתת כיס מ

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/08/2010 | 11:07 | מאת: ליאת

לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת כיס מרה לאחר התקף כאבים חזקים מאוד וגלוי אבנים בכיס המרה. לפני מס' ימים תקפו אותי כאבים חזקים בבטן העליונה בצד ימין עם הקרנת כאבים לגב.הכאבים נמשכו כיממה וחצי. האם ייתכן שנוצרו שוב אבני מרה (אולי בדרכי המרה) על אף שאין לי כיס מרה? האם בבדיקת US ניתן לברר זאת?

11/08/2010 | 10:17 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אם כיס המרה הוצא בשלמות, אז לא סביר כי מדובר שוב בבעית אבנים בכיס המרה. מאידך ויתכן ומדובר באבנים מתוך צינור המרה המשותף או בכלל בבעיה אחרת שאינה קשורה בכיס המרה. כן, הייתי חוסר על בדיקת ה- US.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב