מעקף תריסריון בעקבות דלקת לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/07/2010 | 02:53 | מאת: דנה

שלום, אחי מאושפז מזה 5 חודשים בשל דלקת לבלב חריפה. לפני כחודשיים נוצר לחץ נוזלים על התריסריון, דבר אשר גרם לו להקאות רבות ולחוסר יכולת לעכל. לפני 10 ימים הוא נותח ועשו לו מעקף תריסריון בכדי לאפשר לו לעכל. הניתוח הצליח לדברי הרופאים אך יש חסימה בנקודת המשק. האם זה סביר ושכיח שגם לאחר 10 ימים עדיין תהיה חסימה בנקודת ההשקה של המעקף?

14/07/2010 | 09:53 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מבין שאחיך כנראה עבר דלקת לבלב קשה. אחד הסיבוכים של דלקת זו הוא התפתחות פסוידוציסטה, אשר לעיתים יכולה ללחוץ על הקיבה או התרסריון ולגרום לצהבת או חסימה למעבר המזון. היות והוא מאושפז כבר 5 חודשים, השאלה שלי היא מדוע בחרו במעקף תרסריון ולא בניקוז הציסטה באופן כירורגי? כמובן שיתכן ואני לא הבנתי מדבריך את מהלך המחלה, אלא שהנחתי מתוך האינפורמציה שהעברת. מכל מקןם, לעצם השאלה, לעיתים נקודת ההשקה יכולה להיות צרה בהתחלה על רקע בצקת או המטומה ובהמשך זה מסתדר, יתכן גם שקיימת חסימה שיתוקית של מערכת העיכול העליונה, ולזה צריך זמן על מנת שזו תתאושש. מאידך, יתכן שההשקה צרה מבעיה טכנית ואולי תדרש פעולה נוספת לתיקונה, כמו הרחבה אנדוסקופית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב