בקע בטבור

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/07/2010 | 17:23 | מאת: גל

בן 57.יש לי נפיחות בטבור.באולטראסאונד התגלה לי שבר בן 4 סמ ושבר בן 1 סמ.אין לי כלל כאבים.האם אני חייב לעבור ניתוח לתיקון הבקע?האם יש בעיה להמשיך ולהשאר עם 2 הבקעים? תודה.

11/07/2010 | 01:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

11/07/2010 | 01:38 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אתה לא חייב שום דבר, אך מכיוון שהשבר גדול, 4 ס"מ, ומכיוון שאתה בן 57 ואני מניח שאתה פעיל פיסית, ובטח יותר מאשר מישהו בגיל 80, הסיכוי שהשבר יציק לך בעתיד גדול, ולכן מציע לתקנו בעודך צעיר יחסית מאשר בגיל מבוגר יותר או בסיטואציה דחופה של בקע כלוא.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב