בקע במפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/06/2010 | 18:27 | מאת: רוס שמואל

שלום רב ד"ר גיל בני בן 32 חש כאבי בטן מוזרים שהתחילו לפני כ-3 חודשים ונעלמו לפני כשבועיים החל לחוש שוב בכאבים אשר גברו בשעות הערב בעיקר והמקום בו היו הכאבים היה חם בנוסף אבד את התאבון .. בבדיקת אולטרא סאונד אובחן בקע במפשעה 0.5 . הייתי מבקש לדעת מה המלצותיך לטיפןל? והאים בכל מקרה יש צורך בניתוח? אודה על תשובתך שמואל רוס

01/07/2010 | 19:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לגבי כאב במפשעה ישנן סיבות נוספות מלבד שבר או בקע מפשעתי. אישית, איני מנתח שבר רק על סמך תוצאת US , אך אני בהחלט מנתח ללא בדיקת US כאשר אני ממשש את הבקע. במקרים גבוליים, כאשר אין סיבה נוספת לכאב המפשעתי וה- US מורה על קיום בקע, אני לרוב ממליץ על בדיקת מעקב לאחר 3 חודשים. לרוב בקע הינו תופעה דינמית שמתקדמת עם הזמן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב