תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/08/2007 | 18:43 | מאת: עדנה

לפני כשבוע וחצי עשיתי בדיקת דם וקיבלתי תוצאות חריגות בתפקודי כבד GOT 39 GPT 44 GGT 75 ALK 97 CPK 194 ALBUMIN 4.6 BILIRUBIN TOTAL 0.5 לפני כשלושה ימים עשיתי בדיקת דם חוזרת והתוצאות היו גבוהות יותר GOT 49 GPT 74 GGT 110 ALK 119 CPK 229 ALBUMIN 4.6 BILIRUBIN TOTAL 0.8 BILIRUBIN DIRECT 0.16 בUS נמצא כבד שומני. אני בת 53 והתחלתי לקחת אומגה3 לפני כחודש ואלטרנה לפני כשבועיים לאחר בדיקת הדם הראשונה הפסקתי לקחת את שתי התרופות. לדעת רופאת המשפחה התוצאות החריגות של תפקודי כבד אינן נובעות מהכבד השומני. רציתי לדעת מה האבחנה ואילו עוד בדיקות עלי לעשות. כמו כן הופניתי למכון הכבד בבי"ח בילינסון אבל נתנו לי תור רק בדצמבר. מה אני עושה? אם אפשר תשובה בהקדם אני די מודאגת.

21/08/2007 | 20:04 | מאת: ד"ר אריה אריש

הדבר הנכון הוא לפנות למרפאת כבד בהקדם, יתכן שההפרעה בתפקודי הכבד נובעת מהכבד השומני.

02/01/2008 | 19:26 | מאת: רועי

אישתי בהיריון שבוע 13 עשתה בדיקות דם (בבדיקות דם רשום -bilirub.total -1.34-הרופא אמר שיש לאישתי צהבת -השאלה האם זה מסוכן לעובר או לאישתי? האם זה מדביק?ואיך זה מדביק? איך אפשר לטפל בזה? ממה זה נגרם הצהבת?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב