תוצאות בדיקות כבד גבוהות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/06/2010 | 02:07 | מאת: אופיר

שלום רב קוראים לי אופיר אני בן 26 עברתי לאחרונה סידרות בדיקות דם שהראו על תוצאות גבוהות באיזור הכבד מעל 200 ולאחר מכן ירדו ל 180,בדיקות אלו נערכו בחודש מאי האחרון,נשלחתי לעשות בדיקות כבד ומרה ולא נמצא כלום ,הכל היה תקין,עשיתי סי טי כבד וגם שם היה תקין,הרופאה טענה יכול להיות היה מחלת הנשיקה ואני בתהליך החלמה כרגע. לפני כ 3 שבועות עברתי ניתוח פתוח לבקע בדופן הבטן העליונה,הושם רשת 10*15,ניגשתי היום לעשות שוב בדיקות דם ומצאתי את הערכים הבאים: ALK. PHOSPHATASE - 175 GPT (ALT) -320 GOT (AST) -63 GGT -433 הבנתי שאלו ערכים גבוהים,ניגשתי לרופאה והיא טוענת שאולי בגלל הניתוח הערכים קפצו גבוה,בכללי מצבי טוב,לא מופיעים תסמיני חום או כאבים באיזורי כבד,הייתי מעוניין לדעת את חוות דעתך אם יש ממה להילחץ או שזה בסדר גמור,וכנראה יש פה את השפעת הניתוח

24/06/2010 | 18:14 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ההרדמה כסיבה להפרעה זו 3 שבועות לאחר הניתוח - לא סביר. האם אתה נוטל תרופות כל שהן? האם באמת עברת זיהום ויראלי מסוג של מחלת הנשיקה? כי אם כן זה בהחלט יכול להסביר הפרעה זו, שבמקרה זה תהיה זמנית והפיכה.

24/06/2010 | 19:28 | מאת: אופיר

קודם כל תודה על התגובה,אני חייב לציין ששכחתי להוסיף שלא הייתי בצום לפני הבדיקה הנ"ל אכן שתיתי ואכלתי משהו קטן בבוקר,ולגבי מחלת הנשיקה הרופאה טוענת שנדבקתי ולאחר בדיקה שוב התוצאות ירדו ל 188 ואז בבדיקה האחרונה שעשיתי הם שוב קפצו למעלה כמו ששלחתי בעבר,לגבי המחלה:לא הייתה לי איזו הרגשה של עייפות או חום לפי התסמינים שמופיעים על מחלת הנשיקה,לגבי תרופות לקחתי אנטיביוטיקה ומשככי כאבים כ10 ימים אחרי הניתוח,לא לוקח שום תרופה באופן רגיל,ההייתכן שמחלת הנשיקה חזרה שוב,והאם יש ממה לדאוג? תודה על התמיכה והעזרה נ.ב אם תרצה אני יוכל לשלוח את תוצאות בדיקות הדם שלי אם תעדכן אותי באי מייל מסוים תודה שוב אופיר

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב