ממצאי אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/06/2010 | 22:41 | מאת: ניצן

שלום רב. אמי עברה בדיקת אולטרה סאונד. בממצאי הבדיקה נאמר : כבד - מוגדל במידה קלה , המרקם שומני. אשמח לקבל הסבר לגבי תוצאות הבדיקה. כמובן שאמי הופנת לרופא להמשך בדיקות. בברכה, ניצן

24/06/2010 | 18:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כבד שומני מתייחס לתכולת השומן המצטברת בכבד של אדם עם השנים. הצטברות משמעותית של שומן בכבד (מעל ל- 30%) יכולה להיות קשורה בפגיעה כבדית ובהפרעה בתפקודי הכבד. הסיבות לכבד שומני רבות. לכבד שומני במידה קלה בשלב זה אין משמעות קלינית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב