טחול מוגדל לילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/06/2010 | 22:16 | מאת: שמעונה

שלום, בני בן 4.5 וסובל ביומיים האחרונים מכאבי בטן עזים ביותר, אין הקאות/שלשולים/חום. בבדיקה במיון (ע"י מישוש) הועלה החשד של טחול מוגדל והפנו אותו לאולטראסאונד בטן וכליות ושיתבצע בעוד 3 ימים. מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם יש מקום לדאגה? תודה

19/06/2010 | 18:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הסיבות להגדלת הטחול הן רבות ומגוונות. יכולות לכלול הגדלה זמנית וחולפת בעקבות זיהום ויראלי ועד למחלות אחרות משמעותיות יותר. איני חושב שזה המקום לנהל את הבירור, מציע לפנות לרפא ילדים לצורך בירור מסודר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב