רפלוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/06/2010 | 15:31 | מאת: עומר

שלום רב, בן 36 בריא בד"כ. בדיקות דם, ספירת דם, אולטראסאונד בטן עליונה- הכול תקין. לאחר שיעול ממושך וקשיי בליעה +הרגשת גלובוס וריבוי רוק הלכתי לגסטרולוג. בבדיקה גופנית שערך לי הוא לא מצא ממצאים מיוחדים (אין חיוורון או צהבת, בלוטות למפה לא נמושו, הבטן רכה ולא רגישה..) מאחר ואמרתי לו שהתחלתי לוסק זה כ8 ימים וזה עוזר לי הוא נתן לי לקחת לוסק 20 גרם פעמיים ביום למשך שלושה חודשים. לקחתי שלושה חודשים והרגשתי במהלכם בסדר גמור. החודשים הסתיימו והפסקתי בטיפול לפני שבועיים. מאז אני מרגיש מדיי פעם אחרי אוכל תחושת גירוי בגרון וקצת מהסימפטומים שהיו לי קודם אולם בצורה פחותה בהרבה. האם עלי לחזור לקחת לוסק? האם עלי לקחת לכל החיים? האם בנוסף עלי (כפי שאמר לי הגסטרולוג) לעשות בהזדמנות גסטרוסקופיה (לשלול אסופגיטיס וושט ע"ש בארט) גם אם הלוסק עוזר לי? האם על עוד אני מרגיש טוב וללא החמרה אני יכול להמשיך בלי תרופות ובלי בדיקה? תודה רבה, עומר

17/06/2010 | 19:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית האבחנה של רפלוקס נשמעת סבירה על פי תאור הסימפטומים מהם אתה סובל. למרות זאת חובה לבצע גסטרוסקופיה על מנת לאשר האבחנה. יתכן ויהיה אף צורך בביצוע בדיקות נוספות על מנת לקבוע אם הינך סובל מבעיית הרפלוקס. במידה ואכןהדבר וזו האבחנה לפניך 2 אפשרויות?: נטילת לוסק כל החיים ומעקב ע"י גסטרוסקופיה תקופתי או ניתוח לפרוסקופי לתיקון בעיית הרפלוקס. עקב גילך הצעיר ממליץ על ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב