שנתיים לאחר כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/06/2010 | 13:51 | מאת: מתי עושים mrcp עם כיס המרה הוסר ל

000000000005242663660מתי עושים mrcp ? שנתיים אחרי היתה כניראה אבן בדרכי המרה , היה חם צמרמרת עבר טיפול באנטיביוטקה בוריד באישפוז, שאלתי למה לא ממליצים על MRCP שידוע לי שזה פחות סיבוכים מERCP ,תודה מראש עמליה

17/06/2010 | 19:05 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

MRCP היא בדיקה אבחנתית מצוינת לדרכי המרה והכבד, לעומתה ERCP היא בדיקה טיפולית כמו גם אבחנתית. לכן, הבחירה בין שתי הבדיקות הנ"ל תלוי בסבירות כי קיימת אבן בתוך צינור המרה. אם סבירות זו גבוהה, אזי עדיפה בדיקת ה- ERCP. אם סבירות זו נמוכה ורק רוצים לודא העדר נוכחות האבן בתוך צינור המרה או לשלול סיבות אחרות הקשורות בבעיה של דרכי דרכי המרה, אז עדיפה בדיקת ה- MRCP.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב