בדיקת US לבטן עליונה עקב כאבים ונפיחות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/06/2010 | 17:16 | מאת: לאהל'ה

עקב כאבים בבטן, בעיקר בצד ימין למטה (שם יש גם נפיחות) הופניתי לבדיקת אולטראסאונד. תוצאות הבדיקה: כבד – גודל גבולות ומרקם סדירים למעט מוקד היפראקוגני בקוטר 2.3 ס"מ באונה הימנית, קרוב לודאי המנגיומה. דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות. כיס מרה – הודגם פוליפ זעיר בקוטר 0.3 ס"מ בקיר הקדמי, אין עדות לאבנים. אין הרחבת ה-.CBD כליה ימנית: צורה, גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה הימנית 10.5 ס"מ. כליה שמאלית: צורה, גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה השמאלית 9.2 ס"מ. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס דו"צ. אאורטה בטנית – רוחב תקין. לבלב – לא נצפה ראוי עקב ריבוי גזים. טחול – גודל ומבנה רגיל. בלוטות לימפה – רטרופריטונאום עליון חופשי מבלוטות מוגדלות. אגן קטן – שלפוחית השתן בקיבולת תקינה, דפנות סדירים. סיכום: פוליפ בכיס המרה ותהליך מוקדי בכבד כמתואר. מומלצת ביקורת סונוגרפית בעוד כשלושה חודשים להדגמת יציבות הממצא. שאלותיי: 1. האם ניתן להסיק מכך לגבי מקור/ סיבת הכאבים והנפיחות? בדיקות קודמות שללו בקע ובעיה גניקולוגית. 2. האם יתכן שבכל זאת יש בעיה בבלוטת הלימפה? כי כל העסק התחיל לפני כמה חודשים, אחרי שמרטתי בשעווה את השיער במפשעה (אם בכלל יש קשר). הרבה תודה לך!

17/06/2010 | 18:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בדיקת הסונר סה"כ תקינה, הפוליפ דורש מעקב ע"י בדיקת אולטרהסאונד אחת לחצי שנה במשך שנתיים ראשונות ואח"כ אחת לשנה במשך 3 שנים. הסיבה היא לוודא כי אין גדילה של פוליפ זה. לגבי הנפיחות שאני מבין שהיא מפשעתית, ממליץ להבדק ע"י כירורג וכ"כ לבצע בדיקת US של המפשעה. הגדלת בלוטות לימפה במפשעה בתגובה למריטת שערות בהחלט אפשרית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב