ממצאי סריקה על קולית של בטן עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/06/2010 | 13:51 | מאת: ש

ד"ר אוחנה שלום רב, בסריקה על קולית של בטן עליונה שעברה אימי נכתב כי: אין נוזל חופשי בבטן. כבד: במרקם שומני. דרכי מרה תוך כבדיים אינם מורחבות. צינור המרה המשותף ברוחב תקין. כיס מרה: בצמוד לדופנו האחורי הודגם מוקד הדי בקוטר כ-0.35 ס"מ. - פוליפ? אבן כולסטרול אינטרמורלי? לבלב: ברוחב תקין. טחול: בגודל ומרקם תקינים. רטרופריטונאום עליון: ללא הגדלה של בלוטות לימפה, ללא הרחבה של כלי הדם הגדולים. כליה ימנית: בגודל ומבנה תקין, פרנכימה שמורה, ללא הרחבה של המערכת המאספת. לסיכום: 1. כבד במרקם שומני. 2. פוליפ או אבן כולסטרול אינטרמורלי בכיס המרה. עד כאן ממצאי הבדיקה. שאלתי היא: מהי משמעות תוצאות הבדיקה? מה מומלץ לעשות? (הרופאה המטפלת בחופשה...) תודה, ש.

10/06/2010 | 14:12 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בהנחה כי אמך אינה סובלת מהתקפי כאב בטן עליונה, הרי שהממצא בכיס המרה יכול להיות פוליפ של כיס המרה או התגבשות של כולסטרול או אף אבן קטנה. במידה והבדיקה לא נעשתה עקב בעיית כאב בטן ומדובר בממצא אקראי, כל שהייתי ממליץ הוא לחזור על בדיקת האולטרהסאונד עוד חצי שנה.

13/06/2010 | 12:06 | מאת: ש

תודה ד"ר אוחנה, שאלה נוספת, ברשותך: האם המיקום בצמוד לדופן האחורית של כיס המרה עלול לגרום לפגיעה בתפקוד אחד האיברים? תודה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב