ALKP

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/06/2010 | 13:57 | מאת: לימור

שלום רב. הנני ידועה עם כולסטזיס ומקבלת אורסופאלק 250 מ"ג 4 פעמים ביום. אני בחודש 7 להריון. הפוספטזה עלתה מ 292 ל 411 כעת. אני יודעת שהיא אמורה לעלות בהריון אך מה הגבול במקרה שלי שהטווח אצלי בשנים האחרונות נע בין 275 ל350 ? (אני מטופלת אצל מומחה כבד ובכל זאת אשמח לשמוע דעה גם אם לא כל הפרטים ידועים)

02/06/2010 | 14:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

קשה לצפות את הערך המוחלט הסופי. אינני חושב שהפרעה זו תגיע למימדים משמעותיים, קרי של הפרעה משמעותית בתפקודי הכבד. לעיתים זה יכול להתבטא בתופעת גרד מציקה ואף הופעה של צהבת קלה. אך אני מניח שאם לא הזכרת זאת, זנ לא המצב אצלך. העלייה של אנזים זה לכשעצמה אינה מסוכנת כל עוד אין הפרעות נוספות בתפקודי הכבד.

02/06/2010 | 16:59 | מאת: לימור

אכן שאר תפקודי הכבד קרובים מאוד לנורמה. בילירובין תקין.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב