כאב בבטן עליונה בצד ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/05/2010 | 15:50 | מאת: אביב

שלום. מזה שבוע וחצי אני סובלת מכאב בבטן העליונה בצד ימין (מתחת לשד). הכאב מתגבר ונעשה חד מאוד בעת עיטוש או שיעול. רופא המשפחה חשד באבנים בכיס המרה, אך סקירת אולטרא-סאונד של הבטן נמצאה תקינה. אצין כי ילדתי לפני 4 וחצי חודשים בניתוח קיסרי; סבתי סבלה בשעתו מאבנים בכיס המרה, כשהיתה בערך בגילי (35). צילום חזה נמצא תקין. האם ייתכן כי בכל זאת ישנה בעיה בכיס המרה, למרות הממצאים השליליים? הרבה תודה.

28/05/2010 | 17:46 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אופי הכאב אינו נשמע כמו זה הקשור למחלת אבנים בכיס המרה, והבדיקה התקינה של האולטרהסאונד תומכת בזאת. הכאב בבטן ימין עליונה יכול לנבוע מבעיה הקשורה בבית חזה ימין כמו על רקע דלקת קרום הריאות או ממקור דופן בית החזה הימני, השד או ממקור בטני. יש לנהל את הבירור לתלונות שלך במידה ונמשכות דרך רופא משפחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב