תוצאות בדיקת CT

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/05/2010 | 20:46 | מאת: רעות

שלום רב! ביום שני האחרון נותחתי בשל דלקת בתוספתן וזאת לאחר שנתגלה בבדיקת CT. כמו כן נרשם בתוצאות ה-CT את הממצאים הבאים: כבד במשרעת 23 ס"מ מרקמו בלתי הומוגני , יתכן פאזה בלבד. מספר מוקדים היפודנסיים זעירים עד 6 מ"מ ,קנים לאפיון. ללא הרחבת דרכי המרה החוץ ותוך כבדיים. כיס המרה אינו תפוח לא אבנים צסויידות, טחול בגודל ומרקם תקין. אודה אם תוכלו להגיד לי מה הפרוש עבור התוצאות הנ"ל. האם יש לי סיבה לחשוש? מה המשך הטיפול?

13/05/2010 | 23:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

איני רואה מקום לדאגה בעקבות הממצאים המתוארים. בבדיקות סיטי לעיתים קרובות רואים ממצאים בכבד כגון ציסטות או המנגיומות שהם ממצאים שכיחים ושפירים אשר אינם דורשים טיפול.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב