טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/05/2010 | 21:04 | מאת: קרן

שלום,הייתי אצלך השבוע לקבלת חוות דעתך לאחר שעברתי ניתוח pph שהסתבך .מסקנותיך היו שהכל כנראה יסתדר עם הזמן.קודם כל רוצה להודות לך על ההסבר המפורט,הסבלנות והאבחנה שכמובן הרגיעה אותי מאוד ,אבל ישנו משהו שאני לא בטוחה שהבנתי..כמה זמן כל זה יכול לקחת? מה קורה אם אם עודפי העור שכרגע נמצאים מחוץ לפי הטבעת לא נכנסים פנימה לבד ? הדבר הזה מאוד מפריע לי אסתטית מעבר לתחושה הפיזית. אודה לתשובתך.

09/05/2010 | 00:28 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום קרן, מתנצל על האיחור בתשובה אך בסוף שבוע שבתי מכנס בחו"ל. לעצם שאלותיך, ההתאוששות יכולה לקחת עוד כמס' שבועות, עד חודש. לגבי קפלי העור, חוששני שאלה עשויים להתכווץ קצת יותר? אך לא להעלם לגמרי. ביננו, הדבר אינו בעל חשיבות, גם אם אסטטית הדבר מפריע, אני לא חושב ששווה בשביל זה לעבור ניתוח נוסף רק לכריתת קפלי העור הללו. במקרים של ניתוח מסוג זה שעברת לרוב אין מוסיפים כריתת קפלי עור אלו היות וזה עלול לתרום להעלאת האי נוחות המקומית ולפגום ביתרון הניתוח (אמנם לא כך במקרה שלך). לעור זיכרון מסויים, וכתלות בזמן שהוא היה מתוח כך הסיכויים לחזרת העור למצבו ההתחלתי. דומה לניתוחי הרזייה וקפלי העור הנותרים בעקבות זאת. ....לא נורא חבר, ישנן צרות גדולות יותר....

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב