שילשולים מרובים עם דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/04/2010 | 17:21 | מאת: משה

מ5גיגמבד"ר אוחנה, אני בן 32 ובריא ,ביום שני האחרון התחלתי להרגיש רע ,צמרמורות חזקות ,חום ,כאבי ראש ובעיקר שילשולים בלתי פוסקים עד היום בתדירות של פעם בחצי שעה /שעה ,מלוות בכאבי בטן התכווציות ודם. החום ירד לאחר יומיים ללא כל טיפול. אתמול התחלתי טיפול אנטיוביוטי-OFLOXACIN -עפ"י המלצת רופא המשפחה ועד עכשיו הספקתי ליטול 3 כדורים. החל מהיום בצהריים אני מרגיש יותר טוב אבל ממשיך לשלשל ,מעט ועדין כואבת הבטן. השאלה שלי לאור הדברים שקראתי בפורום זה אם הטיפול שאני מקבל הוא מספיק או שכדאי שאעשה בדיקות מעמיקות יותר. תודה רבה , בברכה.

20/04/2010 | 23:14 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ומדובר בדלקת מעי חולפת מה שנקרא גסטרואנטריטיס הרי שהתסמינים יחלפו בתוך 3-4 ימים. לעיתים שלשולים עלולים לגרור דימום מטחורים (טחורים יש לכל אדם). לכן במידה והתופעות הנ"ל חולפות ואתה חוזר לאיתנך, לא הייתי ממשיך בבירור. במידה והתופעות נמשכות זמו ארוך יותר , כי אז יש צורך להרחיב הבירור.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב