מדוע יש הכרח לכרות את כיס המרה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/04/2010 | 11:17 | מאת: דן

שלום, אני בן 70, לא סבלתי מעודי מבעיה בכיס המרה. לפני שלושה שבועות, קבלתי התקף כאבים, אובחנה אצלי דלקת חריפה בכיס המרה ואושפזתי ל - 4 ימים, תוך קבלת אנטיביוטיקה. הדלקת נרגעה. בדיקות דם תקינות. נאמר לי כי תוך 6 שבועות יש לכרות את כיס המרה. בינתיים אני בדיאטה דלת שומן. שאלתי, האם הכרחי לכרות והאם לא רצוי או עדיף להמתין.

20/04/2010 | 23:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לאחר ארוע דלקת כיס מרה יש צורך להסיר את כיס המרה היות והסיכוי שתסבול מהתקף נוסף הקשור באבנים בכיס המרה גדול יותר מהסיכוי להשאר אסימפטומטי. ההתקף הנוסף יכול להיות דלקת נוספת של כיס המרה, אולי אף מסובכת יותר, דלקת לבלב או צהבת חסימתית. הניתוח בסופו של דבר כאשר הוא מתבצע לאחר מס' התקפים שהחולה חווה יכול היות מסובך יותר ואף לכלול מעבר מהגישה הלפרוסקופית לפתוחה. לכן ממליץ להינתח.

23/04/2010 | 17:14 | מאת: דן

שלום, מדוע יש להמתין 6 שבועות ממועד השחרור מבית החולים, כדי לנתח ולהוציא את כיס המרה קבעתי תור לניתוח במסגרת רפואה פרטית, אך נאמר לי שעלי להמתין 6 שבועות. כל בדיקות הדם תקינות, אין דלקת, אולטרה סאונד מראה שכרגע, אין יותר דלקת. למה צריך להמתין ולהסתכן, בחזרתה של דלקת, לפני הניתוח. בתודה מראה לרופא המלומד המשרת את הרבים

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב