בדיקת אדרנל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/04/2010 | 09:24 | מאת: מיכה אולינר

ד"ר שלום רב! בבדיקת CT בעקבות חשד (תופעת אסטמה 50%בדיקת נשיפה)נשלחתי לבירור נוסף תוצאות בדיקת ריאות (ללא הזרקת חומר ניגודי)לא הודגמה קשריות לימפה ,האוארטה ברוחב תקין,הודגמו שינויים אינרסטיציאליםבלינגולה לא הודגמו תפליטים פלויראלים או פריקרדיאלי. הודגמה קשרית באדרנל שמאל בגודל של כ-11 מ"מ שמודדת מינוס 9HU איזורים היפודנסים מרובים בשתי האונות של הכבד ,הגדול מיבינהם כ- 44 מ"מ בדיקות דם תקינות כולל ממצאי כבד . הומלץ ע"י המטפל לפנות למיפוי ואיסוף שתן ?המלצה מתאימה?האם יש קשר לתופעות קושי בנשימה?

06/04/2010 | 15:18 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מבין כי אין מדובר במחלת אסטמה ידועה? האם אתה סובל מהתקפים של סומק, הזעה ודפיקות לב מהירות, כן או לא מלווים בתחושת קוצר נשימה? ממתי תופעת האסטמה וכיצד נעשתה האבחנה? עקרונית, קיים סוג של גידול אנדוקריני אשר יכול לגרום לסימפטומים דומים.השאלה הנשאלת היא כיצד נראים האיזורים בכבד?האם זה מתאים לציסטות? המנגיומות? או אחר? במידה וקיים חשד סביר לגידול אנדוקריני, הבדיקה הראשונה היא גילוי עדות להורמונים שגידול זה מפריש וזאת ע"י בדיקות דם ושתן. בשלב הבא ביופסיה מאחד הנגעים בכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב