שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/03/2010 | 16:32 | מאת: אורן

שלום אם יש לי אבנים בכיס המרה אבל אין לי כאבים בכלל האם עלי בכל זאת לעשות ניתוח אני בן צעיר רזה ואני מעדיף לא לעשות ניתוח עכשיו כי אני פוחד מההרדמה אבל אם אין כאבים והאבנים גדלות האם חייב למהר לניתוח להסרת כיס המרה? תודה

06/04/2010 | 14:46 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום אורן לא קיימת אינדיקציה להוציא את כיס המרה אצלך, אך אם אתה צעיר, יש צורך לברר מדוע נוצרו אבנים בכיס המרה שלך בגיל כה צעיר.

06/04/2010 | 18:52 | מאת: אורן

שלום אז זאת אומרת שאין צורך כעט בניתוח להוצאת כיס מרה אם אין כאבים ואין לזה השפעה בעתיד אם הם יגדלו או בגיל מאוחר יותר? אני בשנות ה30? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב