עזרה בבקשה!

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/03/2010 | 19:37 | מאת: זיוה

שלום רב, לאחרונה ביצעתי U.S כיס מרה. הממצאים הם: כיס מרה- בעל דופן תקין, אבנים קטנות מרובות בתוכו, כבד,דרכי רה, לבלב, טחול וכליות, כל הממצאים תקינים. אני בת 53 וסובלת מקוליטיס, האם טיפול בהוצאת כיס המרה הוא הכרחי, ודחוף ומסכן? או ניתן לחכות עם זה? כי סה"כ יש לי מדי פעם כאב בבטן העליונה.האם אין טיפול אחר ללא ניתוח? תודה רבה על עזרתך זיוה

23/03/2010 | 00:21 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אבנים בכיס מרה הקשורות בכאב בטן מהוות אינדיקציה לניתוח. אבנים קטנות בכיס המרה יכולות להיות במיוחד בעיתיות כי הן יכולות להיפלט לתוך צינור המרה המשותף ולגרום לסיבוכים נוספים כמו צהבת חסימתית, דלקת עולה בדרכי המרה או אף דלקת הלבלב. הניתוח המקובל כיום להסרת כיס המרה נעשה בלפרוסקופיה ואשר לרוב מצריך אשפוז בן לילה אחד בבי"ח. מנסיוני, דחיית הניתוח קשורה בסיבוכים ובניתוח מאוחר יותר אך בתנאים פחות טובים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב