פענוח בדיקת MRCP

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/03/2010 | 16:35 | מאת: שמחה

שלום רב, אודה לך אם תפענח לי את בדיקת MRCP הרחבה פוסיפורמית של ה-CBD עד קוטר של כ-7.5 מ"מ, היצרות יחסית בגובה חלקו הפרוקסימלי של ה-CBD לאורך מקע קצר של כ-10 מ"מ ללא הרחבה פרוקסימלית של דרכי המרה, היצרות נוספת בחלקו הדיסטאלי של ה-CBD לאורך מקטע קצר של כ-0.5 ס"מ. אודה על תשובתך

22/03/2010 | 23:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מדובר בתמונה של הצרויות והתרחבויות מקטעיות בצינור המרה המשותף, יכול להתאים למחלה מסוג sclerosing cholangitis, מחלה של דרכי המרה שסיבתה אינה ברורה.

16/06/2010 | 09:45 | מאת: שמחה

בוקר טוב, מחלת דרכי המרה שסיבתה לא ידועה, מה זה אמור לעשות ומה יכולות להיות ההשלכות לעתיד? ובכלל מה זה אומר, הסתבכות מסויימת בעתיד? אודה לך אם תעדכן אותי בנושא בברכה, שמחה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב