כליה +כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

03/03/2010 | 21:15 | מאת: ester

אבקש לשאול מה המשמעות לתוצאות אולטראסנאוד: בכליה ימנית , מוקד אקוגני בקוטר 0. 6 ס "מ , חשוד לאנגיומיוליפומה . כיס המרה עם אבן קטנה בתוכו . תודה

07/03/2010 | 13:48 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אנגיומיוליפומה של הכיליה הינו גידול שפיר, לא סרטני, שמוצאים לעיתים לא רחוקות כממצא אקראי בבדיקות דימות. באופן לא שכיח גידול זה חכול להיות קשור עם ארוע של דימום ספונטאני.מציע להתייעץ עם אורולוג. לגבי האבן הקטנה בכיס המרה, במידה ולא קשורה בכאב, אין צורך בניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב