כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/02/2010 | 10:15 | מאת: ציפי

שלום רב עשיתי בדיקת אולטראסאונד איברים כולל כליות והתוצאה היתה הכבד והמרקם בגודל תקין איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית בדופן כיס המרה פוליפ בקוטר 0.7 ס"מ הלבלב בגודל תקין הטחול תקין מה זה אומר? איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית אגב אני סובלת שניםמבקע סרעפתי וריפלוקס ושטי ויש לי גם FMF האם זה קשור? תודה

22/02/2010 | 08:16 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא קשור, הסננה שומנית פוקלית, אינה משמעותית ולא מחייבת כל טיפול. הפוליפ בכיס המרה מחייב מעקב ע"י US כל 6 חודשים במשך השהתיים הקרובות. אגב יתכן, שלא מדובר בפוליפ אמיתי אלא גבישי כולסטרול אשר שכיחים בכיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב