בקע סרעפתי היאטלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/02/2010 | 20:09 | מאת: tzipi

אמי בת 84 ברקע סכרת,מחלת לב איסכמית, אוסטיאופרוזיס ואבנים בכיס המרה.לפני 3 חדש'אושפזה ואיבחנו אצלה cholangitis באולטראסאונד:דרכי מרה תוך כבדיים מורחבים cbdמורחב מקסימלי 13 מ"מ. סיבת ההרחבה לא נצפתה.לאחר טיפול אנטיביוטי לוריד במשך שבוע ולאחר שתפקודי הכבד התנרמלו,נשלחה לmrcp שהראה שיש עדיין הרחבה. שוחררה לביתה עם המלצה למעקב גסטרו ולבדיקת C.T בטן ואגן. בבדיקת C.T.שבוצעה לפני ימים,דרכי המרה אינן מורחבות, הלבלב אטרופי ויש בקע סרעפתי היאטלי גולש של הקיבה בקוטר 3.7 ס"מ אמי סובלת גם מאנמיה. שאלתי: האם הממצאים של הבקע דורשים טיפול ניתוחי?לא נראה לי שאמי תוכל לעמוד בניתוח. היש טיפול למצב הנוכחי. לתשובתך אודה.

22/02/2010 | 08:07 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הבקע הסרעפתי אינו דורש ניתוח אלא טיפול ע"י תרופות להורדת רמת החומציות הקיבתית כגון אומפרדקס, לוסק וכול'. לגבי הארוע שחוותה, נראה שהוא קשור לאבנים בכיס המרה, ויתכן שעל רקע זאת, חלק מהאבנים התגלגלו לצינור המרה הראשי וגרממו את ההפרעה בתפקודי הכבד אשר חלפה. מה בעתיד? מפאת הסיכון הניתוחי, ניתן להסתפק בפעולה אנדוסקופית הנקראת ERCP אשר גורמת להרחבת מוצא צינור המרה הראשי בתרסריון ובכך אולי יתאפשר מעבר קל של האבנים העוברות מכיס המרה לצינור המרה, אל התרסריון.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב