מוקד היפודנסי בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/02/2010 | 17:30 | מאת: מורן

בעלי לאחר סרטן האשכים עבר טיפולים כימוטרפים לפני כחודשים כעת לאחר סיטי היתגלה מוקד היפודנסי באונה הימנית בכבד בקוטר 1.4 ס"מ האנקולוג עשה ישיבה ושלחו אותו שוב אבל הפעם לpt ct ששם נירשם מוקד היפודנסי בקוטר 1.2 ס"מ ושהייתה קליטה אבל הקליטה היא היתה גם בכל איזור הכבד עכשיו יש דילמה עם אכן יש לעשות ניתוח להסרת המוקד למרות שהוא לא סרטני אבל בשל העבר שלו מומלץ *הייתי רוצה לדעת האם כדאי לעשות ניתוח? *האם ניתו זה הוא ניתו מסוכן? *ואם המוקד ירד מ1.4 ל1.2 זה משמעותי ?

22/02/2010 | 08:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השאלה היא האם מדובר בגרורה? לרוב ב- PET CT הקליטה בתהליך גרורתי היא מוגברת יותר מרקמת הכבד שליד. בנוסף, האם הייתה עלייה של סמני סרטן בדם? האם נעשה US כבד אשר רואה גם כן את המוקד? לרוב לצורך הערכת מוקדים בכבד אנו מסתמכים יותר על CT תלת פאזי או MRI ובמידה ואלו לא מספקים את התשובה, יש 2 אפשרויות: אחת לעקוב באמצעות US לאחר חודשיים על מנת לראות אם המוקד גדל או לבצע דיקור אבחנתי ממוקד זה תחת US או CT.

22/02/2010 | 11:27 | מאת: מורן

בpt ct הייתה קליטה אבל אותה קליטה הייתה גם בכבד מומחה כבד אכן שלח אותנו לעשות ct תלת פזי השאלות שלי הם: *מה זה ct תלת פזי? *האם אפשר להיסתפק בביקורת לאחר חודשיים?ואם המוקד לא גדל אז אין לו משמעות? *האם צריך ישר ללכת לעשות ניתוח?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב