פענוח MRCP

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/02/2010 | 11:46 | מאת: רונית

בעלי בן 54 שמנמן עבר בדיקת MRCP בשל הפרעה קלה בתפקודי כבד ועליה הדרגתית קלה בערכי פוספטאזה בסיסית. בפענוח MRI של דרכי המרה של בית חולים כתוב "דרכי המרה החוץ והתוך כבדיים דקיקים ו חשד למספר היצרויות סגמנטריות קצרות ביובלים האינטרה הפטיים ואי סדירות ביובלים פריפריים באונה הימנית ת,ללא הרחבות או פגם מלוי , צינור הלבלב הראשי אינו מורחב" ונתנו את איבחון PSC עקב איבחון PSC נכנסתי ללחץ ובקשתי ממאבחן MRI נוסף חוות דעת נוספת והיא כתבה " כבד בגודל תקין מרקמו אחיד ללא מאפייני צירוזיס ,כיס המרה אינו תפוח, לא נראו פגמי מילוי בתוכו, דרכי המרה התוך כבדיות מעט מודגשות אך ללא אזורי היצרויות והתרחבויות טיפוסיות ל PSC , הכולדוכוס עדין ומהלכו תקין" ולסיכום כתבה שהממצאים אינם אופיניים ל PSC בבדיקות תפקודי כבד רמת ALBUMIN 4.4.ו BLIRUBIN TOTAL 0.5 AST 36 ו ALT 57 ו ALK 152 אני מודאג ויותר נכון מבולבל מי צודק? האם באמת יש לבעלי PSC? איזה בדיקה עוד צריך לעשות בכדי לוודא ולאבחןבצורה מדויקת? האם עדיף ללכת לחוות דעת נוספת או ללכת למוחה כירוג כבד? מי המומחה הטוב בנושא הזה? תודה על עזרה.

12/02/2010 | 11:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית בדיקת ה- MRCP בינה בדיקה יחסית חדשה והניסיון איתה הולך ומצטבר, אך עדין אנו מקבלים תשובות שאינן מדויקות כתלות בניסיון המפענח. יתירה מזאת, אבחנה של PSC נעשית לרוב רק ע"י מראה אופיני של דרכי המרה. נכון, שבמקרים של ספק ניתן לאשרר האבחנה ע"י ביופסיה של הכבד (פעולה פשוטה הנעשית תחת US בהרדמה מקומית). מאידך, לבעלך ההפרעה בתפקודי הכבד יכולה לנבוע מכבד שומני, בעיקר לאור העובדה שהמפענח השני שראה את ה- MRCP התרשם כי אין את המראה האופייני. לסיכום, לדעתי ההפרעה נובעת קרוב לודאי מכבד שומני וכנראה שאין PSC. במידה ותהיי מעוניינת אוכל לראות ה- MRCP.

14/02/2010 | 08:13 | מאת: רונית

תודה על התייחסותך. איך אוכל להעביר לך את דיסק MRCP לבדיקתך?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב