טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/01/2010 | 23:30 | מאת: judi

לבעלי כבר מספר שנים טחול מוגדל, היום 19 ס"מ, נלקח לפני שנים מיח יעצם שנמצא תקין, מעבר לכך אין ממצאים חריגים. הוא בן 73, האם יש מקום לבדיקות ספציפיות, מה יכול להיות הגורם, האם להתעלם (כמו רופא המשפחה) תודה מראש

04/02/2010 | 18:04 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם סובל ממשהו? מלבד ביופסית מח עצם איזה בירור נעשה בעבר?

04/02/2010 | 22:42 | מאת: judi

מלבד בדיקת מיח העצם לפני די הרבה שנים (אז הטחול היה בגודל 16 ס"מ והיום 19 שנמצא במיקרה עקב בירור אחר) עשה רק בדיקות דם רוטינה שלפי רופא משפחה אין משהו חריג

10/02/2010 | 19:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם סובל מכאב בטן? חולשה? האם יש אנמיה (חוסרדם)?סה"כ אם חש בטוב, בגילו הייתי מתעלם.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב