גידול בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/01/2010 | 08:34 | מאת: דליה

שלום רב לאבי בן ה- 75 התגלה גידול במרכז הלבלב מסוג אדנוקרצינומה לפני מס' ימים.(ע"פ תוצאות הביופסיה).לאור מיקום הגידול וגודלו כ- 6 ס"מ, לא נצפו גרורת בכבד אך , יש תהליך של מיימת בכבד. נאמר לנו כי אין יכולת לנתח אלא, טיפולים כימוטרפים באמצעות גמזר. עד הגילוי, אבי אדם בריא, פעיל וחיוני ללא מחלות כרוניות ,אך כמה חודשים לפני החל לרדת במשקל ורמת הסוכר היתה גבוהה והרופא המטפל ייחס זאת לגיל וכו'. אנו יודעים כי זוהי מחלה קטלנית ,ומתלבטים האם להתחיל בטיפולים הקשים אשר יפגמו באיכות החיים . המצב כרגע שאבימרגיש בסה"כ טוב,עצירות קלה הוא פעיל וחיוני לא צהוב ואנו מתלבטים בעצם פנייה לטיפולים ורוצים לפנות ךיעוץ נוסף לגבי הניתוח מאחר ואבי למרות גילו הוא אדם חזק ואיננו רוצים לוותר. האופציה השנייה להתחיל בטיפול ואם יהיו לו תופעות לוואי קשות פשוט להפסיק ולהקל. אודה לך מאד על תשובתך. דליה

04/02/2010 | 18:03 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ותהטיפול בגמזר הינו יחסית נסבל וקל, ישנם פרוטוקולים פחות נסבלים. במידה ויגיב לטיפול זה, הגידול עשוי לקטון. אין לדבר על ריפוי, אך במידה וניתןיהיה לרסן הגידול, בהחלט זה ישפר את איכות חייו. במידה ולא נטפל הגידול יתקדם ובהמשך יפלוש לסיבי עצב "שכנים" דבר שיתבטא בכאב ובסבל. מאידך, במידה ויסבול מתופעות לואי קשות עם תחילת הטיפול, הרי שאני בעד הפסקתו לצורך מניעת ההרעה באיכות חייו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב