נגעים בכבד לאחר נתוח כריתת זנב לבלב וטחול,

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/01/2010 | 12:33 | מאת: ענת שטיין

שלום רב! אני בת 45 וחצי, לפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח לכריתת טחול וזנב לבלב. עקב, גידול אנדוקריני בזנב הלבלב. תוצאות הביופסיה:differeniated pancreatic neoplasm.כחצי שנה לאחר מכן, נמצאו שני מוקדים בכבד...היום לאחר בדיקת MRI:נמצאו נגעים קטנים מרובים בכבד, היפרווסקולרים(נצבעים בשלב העורקי ומתמזגים עם שאר הכבד בסריקות המאוחרות יותר). לאור כריתת הגידול האנדוקריני מהלבלב-הנגעים מתאימים במקום ראשון לפיזור משני של תהליך זה. בהמלצת האונקולוג שלי בוצעה בדיקת דם כרומוגרנין אשר יצאה- שלילית, גם המיפוי SCEN,יצא ללא ממצאים. האונקולוג טוען שמדובר בהמנגיומות.(תפקודי הכבד שלי לא עקביים, פעם תקינים ופעם לא. הפוטסיום והקלציום באופן קבוע גבוהים וחורגים בקצת מהסוגריים. בלוטת התריס עצלה...גם בקצת מהסוגריים. המחזור פסק לי מזה שנה.שאלתי היא:האם אני יכולה להיות רגועה בקשר להחלטתו של הרופא שלי??? ואם יש עוד הדיקות שניתן לעשות בכדי לדעת בוודאות יתרה? בתודה מראש, ענת.ש

28/01/2010 | 19:18 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השאלה היא האם הנגעים הללו נצפו ב- CT הראשון שבוצע לפני הניתוח לכריתת הלבלב? ואם לא, אזי מדובר בנגעים "חדשים", אשר בהקשר של מחלתך בהחלט צריכים לעורר חשד להופעת גרורות מהגידול הראשוני. רמת כרומוגרנין נמוכה, איננה שוללת איננה שוללת אפשרות זו. במידה והנגעים מספיק גדולים הייתי ממליץ לבצע ביופסיה מאחד מהם על מנת להסיר ספק.

28/01/2010 | 19:53 | מאת: ענת שטיין

ראשית, תודה על תשובתך!לגבי הופעתם של הנגעים: שניי מוקדים, נצפו כחצי שנה לאחר הניתוח ,אך כשנתתי את הסי.טי שלפני הניתוח להשוואה ,מסתבר שהם ניצפו כבר אז ב-2006. ב2008 ניצפו 4,תחילת 2009 -6, סוף 2009 10 מוקדים. לגבי ביופסיה נאמר לי שהיות הנגעים היפר-ווסקולריים מסוכן לגעת בהם. האם אופייני להמנגיומות להתרבות באופן כזה? שוב תודה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב